Bu Tarifi Yapmaya Doyamayacaksınız: Tepside İçli Köfte Nasıl Yapılır?

İçli köfteye tam anlamıyla bayılıyoruz! Şu an bu içerikte olduğuna göre senin de bayıldığını düşünüyoruz. O zaman senin bu sevdanı besleyip midene bayram ettirecek bir tarif verelim…

Tepside İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Pişirme süresi: 25 dakika

Pişirme derecesi: 160 derece 

Malzemeler:

2 SB ince bulgur

1 SB sıcak su

1 yumurta

1/2 SB un

1,5 YK domates salçası

1 YK biber salçası

Tuz

Karabiber

İç harcı İçin;

250 gram dana kıyma

1 büyük soğan

2 YK sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Pul biber

Kimyon

Hazırlanışı:

1. Bulgurun üzerini geçene kadar sıcak su ekleyin ve karıştırın. Kenarda 15 dakika bekletin. 

2. Bu sırada kıymayı kavurun. Üzerine soğanı ekleyin. 

3. 4-5 dakika daha kurmaya devam edin. En son baharatları ekleyip ocaktan alın.

4. Islanan bulgura kalan malzemeleri döküp yoğurun. Hamurun yarısını kabın içine yayın. 

5. Ortasına harca dökün. Kalan harcı da açıp üzerine koyun. 160 derecede 25 dakika kontrollü pişirin.

Afiyet olsun!

Bu tarifin ayrıntılarını adım adım görmek isterseniz videomuzu izleyebilirsiniz ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir