Günde 4 adet yemek incecik yapıyor! Metabolizmayı hızlandıran ceviz mucizesi
KALP HASTALIKLARINI ÖNLEYEBİLİR
Ceviz, omega-3 yağ asidi türevi olan alfa-linolenik asit (ALA) içeren tek kuruyemiş olma özelliğini koruyor. Yağ asidi de kalp sağlığı ile ilişkilendirildiği için uzmanlar cevizin hastalıkları azaltabileceğini öngörüyor.
ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUYOR
Bunun yanında ceviz iyi bir beslenme rutinine dahil edilirse zayıflamaya da yardımcı olabilir. Omega-3 içermesinin yanı sıra iyi bir protein ve lif kaynağı olan ceviz, tokluk hissini artırabilir ve aşırı yeme isteğinizi kesebilir. Üstelik bağışıklığı güçlendirerek kilo vermeyi de kolaylaştırıyor.
İYİ KOLESTROLÜ ARTIRIYOR
Doymamış yağlar açısından en zengin kuruyemiş olan ceviz, vücudu doyurmakla birlikte iyi kolestrolü artırabilir. Vücutta iyi kolestrolün artması da kalp sağlığını iyileştirebilir.
ATIŞTIRMALIK İÇİN İYİ BİR ALTERNATİF
Atıştırmalık olarak tüketilebilecek alternatifler arasında bulunan ceviz, cips veya şekerli atıştırmalıklar yerine daha sağlıklı bir seçenektir. Bir şeyler yeme ihtiyacını gidermekle birlikte vücudun ihtiyacı olan besini de sağlar.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR
Ceviz, hem omega 3 hem de E vitamini içerdiği için çift etkisi ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Sonbahar aylarında bol bol tüketilmesi gereken taze ceviz, balık yemeyen kişiler ve vejetaryenler için iyi bir omega 3 ve protein kaynağıdır.
İLTİHAPLANMAYI AZALTIYOR
Cevizde bulunan polifenolik bileşikler ve fitokimyasal maddeler vücuttaki iltihaplanmanın etkilerini azaltır. Bu kardiyovasküler rahatsızlıklar ve kansere karşı güçlü bir önlemdir.
ABD, Avustralya, Yeni Zelanda ve İspanya’da yapılan araştırmalarda, günde 2-3 cevizin kolesterolü düşürerek koroner kalp hastalığı riskini düşürebileceği kanıtlandı.
ENERJİ VERİYOR
Ceviz, magnezyum, bakır, fosfor ve B vitaminleri gibi önemli mineraller ve vitaminler içerir. Bu besin maddeleri, kemik sağlığını destekler, enerji üretimine katkı sağlar ve genel sağlığı iyileştirir.
BEYİN SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR
Ceviz, omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar bakımından zengin bir kaynaktır. Bu nedenle, düzenli olarak ceviz tüketmek, zihinsel keskinliği artırabilir ve beyin sağlığını destekleyebilir.
YÜKSEK TANSİYONU ÖNLÜYOR
Araştırmalar ceviz yiyenlerin yaklaşık yüzde 20’sinin yüksek tansiyona sahip olmadığını gösterirken, ceviz yemeyenlerin yüzde 22’sinin yüksek tansiyona sahip olduğunu gösterdi.